Het jongerenwerk op de Utrechtse Heuvelrug

We kunnen je op allerlei gebieden ondersteunen: van het helpen met het werken aan je toekomst tot het organiseren van een activiteit. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Het jongerenwerk doet dit samen met jou, enthousiaste vrijwilligers en stagiaires.

Hoe werkt jongerenwerk nu eigenlijk?

  • We leggen contacten met jongeren op straat, op scholen en op allerlei plaatsen waar jongeren te vinden zijn, om zo goed mogelijk op de hoogte te komen wat de wensen en problemen van de jongeren zijn.
  • We ondersteunen en begeleiden jongeren om hun eigen ideeën en plannen uit te werken. Er kunnen verschillende groepjes komen die zelf activiteiten organiseren.
  • We maken bij beleidsmakers bekend wat er leeft onder jongeren, en geeft aan hoe jongeren dingen graag geregeld willen zien.
  • We vertalen het vaak ingewikkelde beleid naar een taal die jongeren begrijpen.
  • We bemiddelen tussen jongeren en organisaties die voor jongeren belangrijk kunnen zijn zoals de gemeente, uitgaansgelegenheden, (Sport)verenigingen, politie enz.
  • We ontwikkelen projecten voor de jeugd op allerlei soorten gebieden zoals sport, vrijetijd en scholing.

We kunnen jou persoonlijk ook informeren en adviseren. Bijvoorbeeld als je vragen hebt of met een probleem zit. We zijn er voor alle jongeren uit Doorn, Driebergen, Amerongen, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg.

Dus heb je een idee of vraag, dan kun je bellen, mailen of een sms sturen naar de jongerenopbouwwerker die voor jouw dorp werkt.