Maatschappelijke stages gaan door!

Ondanks dat de verplichting van de maatschappelijke stage gaat vervallen, gaan wij gewoon door!

Scholen, maatschappelijke organisaties en de gemeente zijn het erover eens dat de maatschappelijke stage een ervaring is die de leerlingen niet mogen missen. Ook afegelopen schooljaar weer hebben de leerlingen van het Revius Doorn, Schoonoord Doorn en SGMaarsbergen een maatschappelijke stage gelopen. Meer dan honderd maatschappelijke organisaties hebben hun deuren geopend en de leerlingen hartelijk verwelkomd. Zowel de leerlingen als de maatschappelijke organisaties hebben het als leuk en leerzaam ervaren. Komend schooljaar (2014-2015) worden wegens dit succes de maatschappelijke stages weer gewoon georganiseerd voor de drie middelbare scholen in de Utrechtse Heuvelrug.

De tweedejaars leerlingen van het Revius Lyceum Doorn gaan na de herfstvakantie een kijkje nemen in de wereld van het vrijwilligerswerk. Vanaf de tweede week van september krijgen zij lessen over vrijwilligerswerk en de maatschappelijke stage.

Het Schoonoord Doorn en het SG Maarsbergen gaan wat later aan de slag. De dertig uur van het Schoonoord wordt gepland in een week in mei. Het SGMaarsbergen vult de 30 uur in de vorm van een lintstage in tussen mei en juni.

Heeft u vragen over de maatschappelijke stages? Neem contact op met Karin Marchal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-86898555.